October 2010

2010-October-30


Fyllig soppa med bacon och äpple

En väldigt bra sak med recept som det här är att det inte är så himla noga. Det spelar ingen roll om soppan får puttra en timme på spisen eller om man höftar lite med måtten. Om den glöms bort i kylen ...

2010-October-27


Parfait med kanderade pekannötter och stekta bananer

Parfait är lite av ett mellanting av glass och mousse. Det låter ju tjusigare än glass och jo, det är nog lite piffigare tycker jag. Plus att det är perfekt för oss som saknar glassmaskin. Det har lik ...

2010-October-22


Croissanter med apelsinmarmelad och mascarponegrädde

Konstigt det kändes att vakna i någon slags regnblandad snöstorm i morse. Det var så fint och snöigt (när man slipper gå ut iaf) att jag nästan fick lust att baka julkakor men det är kanske lite tidig ...

2010-October-18


Friterade tofusnacks

I somras bjöds jag på helt otroligt god friterad tofu och sedan dess har jag flera gånger tänkt försöka efterapa rätten hemma. I helgen (bara två månader senare..) bestämde jag mig för att prova att g ...

2010-October-15


Äppelmuffins med kanel

Det blir många inlägg med äpplen nu men det är ju verkligen säsong för höstfrukt. Det är ju kul att kunna säga att man faktiskt inte bara bakat utan plockat frukten själv också. Det smakar liksom bätt ...

2010-October-12


Renskav Teriyaki med wokade sockerärtor

Av förklarliga skäl så blir det en hel del asiatisk mat hemma oss. Asiatisk i allmänhet och japansk i synnerhet. Det här är inte ett traditionellt japanskt recept utan "försvenskat" med en riktigt sve ...

2010-October-9


Lakritsmaränger med fusksorbet

Jag hade en skål med överblivna äggvitor i kylen. De hade stått och åldras i rumstemperatur i flera dygn i väntan på att jag skulle hitta på något att göra med dem. Maränger är ju något av det första ...

2010-October-6


Grundrecept till macarons (och några tips på vägen)

Macarons är fantastiska små skapelser. Dels är de fina att titta på och så smakar de ju fantastisk gott förstås. De går att variera i oändlighet och det är kanske just därför de är så kul att göra. Ef ...

2010-October-3


Saffransdoftande fisksoppa med curry

Jag älskar verkligen hösten. Blåst, regn, kyla och tända ljus på mörka kvällar. Det är bara fint på alla sätt och vis tycker jag (även om jag vet att det råder väldigt delade meningar om det...) Hur s ...

2010-October-3


Äppelpaj med vaniljsås

Skördetid och dags för den årliga äppelplockardagen. Alla korgar fylldes till bredden och ändå satt många vackra äpplen kvar högst uppe i toppen. De blir säkert en uppskattad present till fåglarna i v ...

RSS