2011-February-13

3 snabba tilltugg

Rött ljus..


Oj vilken tid allting tar. Om fyra veckor från nu kommer vår nya bänkskiva till köket. Nåja. Den som väntar på nåt(ett nytt kök) gott...
Så i fyra veckor till har jag typ en kokplatta att roa mig med. Kan ju bli lite av en kul utmaning att se vad man kan hitta på att laga. Efter nästa vecka har vi iofs inget vatten i köket så vi får väl se hur det blir med motivationen när man måste diska i badrummet hum hum...
Himla tur att vi inte har en micro iaf ;-)

Kanske ska börja skriva recensioner av Stockholms restauranger och takeaways under tiden? ;-) Tänkte skriva några rader om mitt favoritställe i nästa vecka, ska bara få med mig kameran också...

Passar på att slänga upp ett superenkelt tips på några sallader som passar fint som tilltugg till det mesta. De kallas kimchi på tasteline men det vet jag inte om jag skulle vilja kalla dem. Himla gott blir det hur som helst.

Rädisor


Om man inte gillar rädisor så skulle jag rekommendera rättika. Den smakar lite som rädisor men är mycket mildare i smaken och är sådär crunchig.

3 sorters sallad


Spenat är min favorit men t.ex. salladskål är gott också.

3 sorters sallad




3 snabba tilltugg
(Receptet kommer från tasteline)


Böngroddar
1 tråg färska böngroddar
1 tsk fisksås
0,5 msk japansk soja
0,5 msk rapsolja (eller jordnötsolja)

Spenat
150 gram färsk bladspenat
2 tsk sesamfrön (gärna rostade i en torr stekpanna)
1 tsk sesamolja
en nypa flingsalt

Rädisor
10 rädisor, delade
0,5 msk sweet chilisås

Blanda ingredienserna till de 3 olika salladerna. Låt stå i rumstempetartur i minst 20 minuter, gärna lite längre.









RSS