2012-December-21

Caramel Popcorn Deluxe

Caramel Popcorn Deluxe


Caramel Popcorn är något jag alltid köper om jag får tag på men det säljs inte jätteofta här hemma. Tyvärr är det ju inte jättepraktiskt att plocka med sig på flyget heller eftersom man oftast har roligare saker att fylla väskan med än skrymmande popcornpåsar ;-)
Nu när jag vet hur enkelt det är att göra själv så kommer jag definitivt göra det oftare, perfekt till filmkvällarna :-)

Caramel Popcorn Deluxe

På julen ska det ju vara lite "over the top" (tycker jag iaf...) och lite torra popcorn duger ju knappast som julgodis.
En ansenlig mängd smör, socker, choklad och Snickers räddar situationen och gör det här är ett perfekt julrecept  ;-)
Det här receptet kan man knappast misslyckas med och är perfekt om man vill göra något enkelt som räcker till många.

Caramel Popcorn Deluxe

Bara de karamelliserade popcornen i sig är tillräckligt goda (jättegoda faktiskt...) om man vill göra det ännu enklare. Men choklad och Snickers är pricken över i förstås ;-)

Jag köper färdigpoppade, salta popcorn till det här receptet men självklart går det fint att poppa egna.    

Hyacinth

För fler juliga recept klicka här.

God jul på er!!




Caramel Popcorn Deluxe


5 liter poppade popcorn
225 gram smör
drygt 1 dl glykossirap
400 gram farinsocker
360 gram snickers, grovhackad
200 gram mjölkchoklad

Värm ugnen till 100 grader (varmluft).
Förbered två plåtar med bakplåtspapper.

Häll popcornen i en eller flera stora bunkar.
Smält smör i en medelstor kastrull. Tillsätt farinsocker och glykossirap. Koka upp under omrörning.
Låt koka i 4 minuter utan omrörning.

Häll smörblandningen över popcornen. Rör runt försiktigt så att alla popcorn täcks.
Bred ut popcornen på plåtarna.
Låt stå i ugnen i 60 minuter. Ta ut plåtarna var 15:e minut och rör runt popcornen.

Ta ut plåtarna och blanda ner hackad snickers. Ställ in i ugnen ytterligare 3-4 minuter tills Snickersen smälter.
Smält under tiden chokladen i en liten kastrull på låg värme.
Ta ut plåtarna och ringla över chokladen.
Låt chokladen torka, förvara sedan i tätslutande burkar i rumstemperatur. (Dela i mindre bitar om popcornen klibbat ihop)









RSS