2010-December-18, Skrivet av Kazuyuki

Hasselnötsbiscotti


Biscotti är små smakrika skorpor. De är enkla att göra, vilket är bra eftersom de brukar gå åt fort. :)
HasselnötsbiscottiHasselnötsbiscotti

Biscotti kan smaksättas på olika sätt. Här har jag valt en ganska klassisk variant med hasselnötter och Grand Marnier.  

Hasselnötsbiscotti


Hasselnötsbiscotti
(Ca. 40st. Receptet kommer från Tartine)

2dl Hasselnötter
115g Rumstemererat, osaltat smör
150g Socker
2st Ägg
1tsk Anisfrön
20ml Grand Marnier / Cointreau
10ml Rivet apelsinskal (ca 2 apelsiner)
310g Vetemjöl
7ml Bakpulver
1ml Salt

1st Ägg till pensling

Rosta nötterna i 175 grader varm ugn i ca. 3 minuter, tills de börjar dofta.
Lägg de rostade nötterna mitt på en handduk och gnugga av skalet medan nötterna fortfarande är varma.
Hacka nötterna grovt. Sänk ugnen till 165 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Vispa smöret tills det är luftigt, ca. 2 minuter. Tillsätt sockret i omgångar och vispa blandningen luftig, ca. 2 minuter. Tillsätt äggen och vispa tills allt blandat sig. Vispa i anisfrön, likören och apelsinskalet. Tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med bakpulver och salt. Blanda ingredienserna utan att överarbeta inte degen. Tillsätt nötterna. Dela degen i två lika stora delar och lägg dem på bakpappret. Forma till två stänger, ungefär lika långa som plåten och 5-6 cm breda. Placera stängerna minst 3 cm från varandra. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Låt stängerna svalna på ett galler i 5 minuter. Flytta till en skärbräda (tänk på att brödet är skört) och skär, diagonalt, ut centimeterbreda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på bakpappret igen och grädda i ytterliggare 5-7 minuter. Låt skorporna svalna helt på galler eller på restvärmen med öppen ugnslucka. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur. Skorporna håller sig flera veckor.


Donuts








RSS