2011-July-10

Kycklingcurry

Chicken curry



Ibland vill man laga nåt som går snabbt.. å ibland vill man ha nåt som går snabbt att äta också. Då är det ju smidigt att bara blanda allt i en skål och plocka fram en sked ;-)
Det som gör det här receptet så enkelt är kanske att jag fuskat lite och använder en färdigköpt grytbas. Halva jobbet är liksom redan gjort...

Chicken curry


Den här burken massamuncurry innehåller massa goda saker som curry, kokosmjölk, stora bitar av sötpotatis och chili.
Ofta tycker jag sånna burkar är rätt trista men blev faktiskt positivt överraskad av den här.

Chicken curry


Sen tillsätter vi förstås lite egna grejjer som till exempel lök, banan, jordnötter, salladskål och en hel del curry ;-)
Ofta köper man gärna kycklingbröst men jag rekommenderar att använda kycklinglår istället, det blir mycket saftigare.

Chicken curry


Vill man inte ha ris så kan man ha i en sötpotatis för att få en matigare gryta.
Tärna sötpotatisen i stora bitar, förkoka  och lägg i grytan på slutet tillsammans med salladskålen.


Kycklingcurry
(2-3 portioner)


1 gul lök, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 msk rapsolja
1 msk curry
300 gram kycklinglårfilé, tärnad eller strimlad
1 burk massamun curry
0,5 tsk socker
4 dl salladskål (ca 4 stora blad), finstrimlad med den vita delen bortskuren*
1 stor banan, skivad
0.75 dl jordnötter

*det går bra att behålla den vita delen av salladskålen men lägg då i den lite tidigare än resten av kålen eftersom den behöver koka längre för att bli mjuk

Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Stek lök, chili och curry  tills löken är mjuk.
Höj värmen något och lägg i kycklingen, bryn till dess att den fått yta.
Tillsätt massamuncurry och socker, sänk tillbaka till medelvärme och låt puttra i ca 10 minuter tills kycklingen är genomkokt.
Tillsätt salladskål och låt puttra någon minut så att kålen blir mjuk.
Smaka av och tillsätt ev. mer currypulver eller lite socker.
Rör försiktigt ner den skivade bananen och jordnötter, låt bli varmt.

Servera gärna med ris.









RSS