2011-January-10

Muffins med spenat och västerbotten

Muffins med västerbotten


Jag kunde inte bestämma mig för om det här receptet skulle hamna under sweet eller savory men savory vann tillslut. Det är ju muffins men de smakar mer som matbröd och innehåller inget socker men desto mer spenat...och ost såklart ;-) Frukostmuffins eller kanske som bröd till t.ex. sallad.

Jag har använt Västerbotten men det går ju självklart bra med vilken smakrik ost som helst. I originalreceptet är det Cheddar och det är nog också en perfekt ost för det här receptet.

Muffins med västerbottenMuffins med västerbotten

Receptet kommer från en bok jag fått i present, the hummingbird bakery cookbook. Den innehåller jättemånga kul recept och minst lika många fina bilder. Kan rekommenderas :-)

Muffins med västerbotten
Muffins med spenat och västerbotten
(12 st. Recpetet kommer från the hummingbird bakery cookbook)


30 gram smör
1/2 rödlök, finhackad
360 gram vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk cayennepeppar
250 gram västerbottenost, riven
220 ml standardmjölk
1 ägg
130 gram babyspenat

12 muffinsformar

Värm ugnen till 170 grader.
Smält smöret i en kastrull eller stekpanna, stek löken tills den är mjuk men utan att den får färg. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Blanda mjöl, bakpulver, cayennepeppar och ost i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke. Häll äggblandningen i mjölblandningen och rör ihop, blanda ordentligt. Rör ner lök och spenat. (Degen blir ganska fast, tillsätt lite mer mjölk om det blir väldigt svårt att röra ner spenaten)

Fördela smeten i muffinsformarna (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så håller de formen). Baka i cirka 30 minuter tills de är gyllene på ytan och en sticka är torr om den sticks in i mitten.
Låt svalna på galler.

RSS