2013-July-15

Pannkakor - American style

Amerikanska pannkakor



Härom veckan fyllde världens bästa år och då måste man såklart påbörja firandet på morgonen med stora mängder frukost. Allra helst ska det innefatta choklad och socker ;-) Alla tankar på fibrer, vitaminer och andra nyttigheter tar paus när man fyller år, det vet ni väl?

Amerikanska pannkakor


Amerikanska pannkakor


Pannkakor förtjänar bara de bästa tillbehören. Bär, persikor, banan, agave, pecannötter, hasselnötter och choklad. Mmmm ;-)
Men skulle det råka bli någon pankis över till dagen efter så äts de med smör och socker, bara så ni vet ;-)

Amerikanska pannkakor


Pannkakor är väl något de flesta redan kan göra utan recept men jag tyckte de förtjänade ett inlägg ändå för det var så gott.
Vill man ha lite extra piff så rör ner färska blåbär eller hackad choklad i smeten. Jag har bytt ut en del av mjölken mot grädde, det blir helt enkelt godast så ;-)


Pannkakor - american style
 
(2 portioner, receptet kommer från joyofbaking)
 

130 gram vetemjöl (det går fint att byta ut hälften mot tex grahamsmjöl)
1,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
1 dl grädde
1,5dl mjölk
2 msk smör

extra smör till stekning

Förslag på toppings:
Smält choklad, gärna 70%
Färska bär
Skivad persika, gärna de med vitt kött
Lönnsirap eller Agavesirap
Hackade nötter, gärna pekan
Skivad banan


Rör ihop de torra ingredienserna. Smält smöret. Vispa upp ägget. Vispa därefter ner mjölken, grädden och smöret. Häll äggblandningen i mjölet och rör ihop. Vispa inte för mycket, smeten kan gärna vara lite klumpig.

Värm en stekpanna till medelhög värme och lägg i en liten klick smör. När smöret tystnad är pannan klar för att steka. Smält en klick smör i pannan och klicka ut smeten i pannan. Ca 0.5dl per pannkaka brukar vara lagom.
Grädda tills pannkakorna börjar bubbla på ytan och är gyllenbruna på undersidan, ca 2-3 minuter. Vänd och grädda klart 1-2 minuter. Smöra pannan lätt mellan stekningarna. Servera direkt.
 









RSS