2010-December-22, Skrivet av Charlotte

Salta kringlor med vit choklad

Salta kringlor

Jag hade tänkt vara klar med mina julklappar i november sådär men plötsligt befann jag mig mitt i dagens julrusch med en lång lista på saker att fixa, hur gick det till? Nåja, det här är verkligen receptet för dig som känner att det inte finns mycket tid till pyssel inför julen. Fem minuter är allt som behövs, lovar.

Det här är definitivt godiset som tar slut först på vårt godisbord. Ingen tycker att det låter gott men har man väl smakat en är det omöjligt att sluta äta dem sen... Å det är väl bra?! ;-) Den supersöta vita chokladen passar kalasfint ihop med de stora flingkornen på kringlorna. Självklart går det att variera med mjölkchoklad eller en mörkare choklad om man vill.

Och det kan ju knappast bli enklare, det behövs egentligen inget recept för det här men jag skriver några rader om det ändå...

Salta kringlorSalta kringlor i vit choklad


400 gram salta kringlor
300 gram vit choklad

Förbered några plåtar med bakplåtspapper.
Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden så att chokladen inte bränner fast. Ta bort från värmen och häll i kringlorna. Vänd försiktigt runt med en träslev så att kringlorna täcks med choklad. Sprid ut kringlonra på bakplåtarna och låt torka. Förvara i tätslutande burk, håller sig fint i flera veckor.


Donuts
RSS